KeCaNtiKaN seoRaNg waNitA buKaNLah daRi paKaiaN yaNg diKeNakaNnYa, suSuK yaNg iA taMpiLkaN, aTaU baGaiMaNa iA meNyisiR raMbuTnYa.KecaNtikAn seoRang waNitA haRuS diLihaT daRi maTanYa, keRaNa iTuLah piNtU haTinYa..

Wednesday, December 3, 2008

caHaYa AyaT KuRsi... :: Nikmat Ayat Kursi mengikut Hadis-hadis ::

~ barang siapa membaca ayat Kursi apabila berbaring di tempat tidurnya, Allah SWT mewakilkan 2 orang Malaikat memeliharanya hingga subuh..


~ barang siapa membaca ayat Kursi di akhir setiap sembahyang Fardhu, dia akan berada dalam lindungan Allah SWT hingga solat subuh..


barang siapa membaca ayat Kursi di akhir tiap sembahyang, tidak mencegah akan dia daripada masuk Syurga kecuali maut dan barang siapa membacanya ketika hendak tidur, Allah SWT memelihara akan dia ke atas rumahnya, rumah jiran dan ahli rumah-rumahnya di sekitarnya..


~ barang siapa membaca ayat Kursi di akhir tiap-tiap sembahyang Fardhu, Allah SWT menganugerahkan dia setiap hari orang yang bersyukur, setiap perbuatan orang yang benar, pahala Nabi-nabi serta Allah melimpahkan padanya rahmat..


~ barang siapa membaca ayat Kursi sebelum keluar rumahnya, maka Allah SWT mengutuskan 70,000 Malaikat kepadanya - mereka semua memohon keampunan dan mendoakan baginya..


~ barang siapa membaca ayat Kursi di akhir sembahyang, Allah SWT akan mengendalikan pengambilan rohnya dan dia adalah seperti orang yang berperang bersama Nabi Allah sehingga mati syahid..


~ barang siapa yang membaca ayat Kursi ketika dalam kesempitan nescaya Allah SWT berkenan memberi pertolongan kepadanya...

0 doakan ira bahagia.. ^_^: