KeCaNtiKaN seoRaNg waNitA buKaNLah daRi paKaiaN yaNg diKeNakaNnYa, suSuK yaNg iA taMpiLkaN, aTaU baGaiMaNa iA meNyisiR raMbuTnYa.KecaNtikAn seoRang waNitA haRuS diLihaT daRi maTanYa, keRaNa iTuLah piNtU haTinYa..

Saturday, June 23, 2012

:: tuNaNg (paRt 1) ::


assalamualaikum semua. :) masa berlalu dengan sangat pantas. pejam celik pejam celik, dh nk abis bulan 6. fuhh~

alhamdulillah, dh start blaja balik. part 3! hehe. ;)
senior la konon. xD choii! xde istilah senior junior ok. sume sama! ;)

ok, actuallu tujuan utama mgupdate ni nk cite 1 cerita masa time cuti sem ari tu.
sekarang abru nak update? bagus! :D

alhamdulillah, zulhilmy bin khasan aka abg besar!, haha..bertunang.
hehe, seronok2! xsabau nak dapat kakak ipar! xD

huhh~ perjalanan yang sangat sangat jauh. klang --> sungai petani.

bertolak hari jumaat (1/6) pas asar. ok, mmg dh jd HOBI abg, suruh orang drive. =.="
petang tu, just 1 kereta je gerak. (abg, ira, myra, adik)

knpe awal?? abang dh x sabar!! :DD

sampai sg. petani kul 1 lebih lebih jgk la. saket pinggang weyyyy! huhh~
bermalam di homestay. :)

(2/6/2012) sabtu..

tarikh keramat itu mereka.. huhu. ayah baru bertolak kul 6 pagi td. sampai sg.petani, dalam tengahari cmtu. alhamdulillah.. xramai pun join.

bak kat ayah, "baru tunang, xyah la ajak sume, gtau je. time nikah t bru ajak sume, rombongan cik kiah" :D

ok, jom tgk gmbr! banyak! :D


ok, dalam kul 3 ptg dh sampai kat umah pihak pmpuan. mereka mereka mereka. :) 
panas terik! >.<
* gmbr bawah dr kiri, mkcik, nenek, myra, abg, kaklong, sara, kak ngah.

ok, nk mention kt sini, saya as a camerawomannyeeee... haha. :P


ni plak time bincang bincang bincang. :) berpantun pantun gitu. :DD


ni hantaran lelaki utk pihak perempuan. :) ada 5! lg 1 gmbr xthu g mane~


dalam nga bincang bincang tu, kami y muda muda ni ape lg...haha. bukan slalu. ;P
makcik n me. ;)


wakil pihak perempuan. :) 7777.77. hoho. :P
*cantek no tu. ;)


haaa..nenek ckp, law org dulu dulu, ci dia ni xbole ikut! haha, nyebok je! :D tp zaman skrg, haa..xkish dh. hambek kau! dok luar je. xbole masuk! padan mke panas terik! :DD


alhamdulillah, sah menjadi tunang. 
*ehem2. sah tok tittle TUNANG aje ok sekarang ni. xbole "lalalaa" lg. :D

nenek yang sarungkan cincin. :')


cantik.! :) dialah bakal kakak ipar saya! haha. :P


ni hantaran pihak perempuan tok lelaki. err..de 7! satu pisang manis! :D


5 berbalas 7. eh?! ke 7 berbalas 5. tett.. xD


makan makan time! lapar wey time ni. langsung x makan tengahari kt homestay. petang baru makan. x_x


hehe.. malu malu! wink wink! *^.^* saya suka bersama dia. kak ina aka kak gumuk! :)


ok, bersama adik adik. :) semoga 1 hari t, kita boleh jadi keluarga yang lebih lebih lebih bahagia dengan adanya kehadiran orang baru. :')


kami. :)

owhhhh..curi curi masuk umah ea! :D 
mereka. abg + kakak. :)


alalalaa..tomey2 dia. :)
*rindu akk. >.<

ok, malam plak kami jalan jalan cari makan! perghh! sangat ramai orang! err..orang sangat ramai. >.<

last2 makan di sini! lapar!!!



alhamdulillah, selesai untuk 1 hari. terima kasih ya Allah, Kau permudahkan segala urusan kami. :)

untuk abang n akak, selamat bertunang!!! ;D tahniah, akhirnya dah jadi tunangan orang! xde dah tittle anak dara xlaku tok akk! :DP xmau gado2 ok. 1 tahun. lama kn? emm.. :) moga tabah, sabar, kuat! menempuh segala dugaan dalam tempoh itu, ok! nikah cepat cepat! faten dh xsabar! xsabar xsabar xsabar! haha! :p

ok, selesai untuk first day kat sg. petani.. :)

hari ke 2?? tungguuuuuuu... akn datang akn d update! ;)

* kita merancang, Allah penentu segalanya. insyaAllah, hari yang d tunggu akan tiba.
sabar itu penting. (:

1 doakan ira bahagia.. ^_^:

ArMie said...

alhamdulillah... semoga ibu gembira melihat kegembiraan kamu sekalian...!!! TAHNIAH...